Önskar du boka en massage?

Om Thaimassage

Grunden till god hälsa är när vår energi kan flöda fritt.

Stressen ökar alltmer i dagens samhälle och alltför ofta tvingas vi att ignorera vår egen hälsosituation. Detta leder till ett växande antal sjukskrivningar, utbrändhet och olika fysiska och psykiska problem.

Thaimassage kan användas som förebyggande hälsovård, och många personer kommer för en stunds avkoppling och meditation. Men Thai massage används också för att bota vissa typer av smärtor, och många personer har hittat bot för sin huvudvärk och ömma kropp.

Thaimassage är en behaglig Akupressurmassage som med långsamma djupa tryck och Yogans stretchrörelser släpper på blockerad energi och spänningar i kroppen. Trycket på musklerna töjer ut muskelFascian, stimulerar elasticiteten i bindvävnaden och ökar blodgenomströmningen, och återhämtningsförmågan förbättras i hela kroppen.

I en avslappnad meditativ miljö använder massören olika delar av sin kropp för att försiktigt tänja och mjuka upp leder och muskler, men även för att massera viktiga punkter längs kroppens energilinjer. Problem i en kroppsdel kan ha sitt ursprung i en annan del och måste behandlas på rätt ställe. Samtidigt som kroppen under massagen blir rörligare upplevs en känsla av harmoni och välbefinnande.

I Thailand har man länge ansett att de vanligaste orsakerna bakom muskelsmärtor, värk och orörlighet är ett resultat av att musklerna kortas under påverkan av spänningar. Tekniken med att trycka på vissa punkter och sedan sträcka ut musklerna till deras normala viloläge gör att flöden släpps loss och energier kan strömma fritt. Kroppen mår helt enkelt bättre.

Thaimassagen har utövats och lärts ut i Thailand i mer än 2500 år. Enligt sägnen uppfanns den av den berömde Indiske Doktorn, Shivago Komarpaj, personlig ”healer” till Buddha. Kunskapen följde därefter med Buddismen till Thailand där den utövades i templen och har fram till vår tid endast varit känd bland munkar. Kunskapen fördes vidare genom muntlig tradition tills den skrevs ned på palmblad och blev en del av de Heliga Buddistiska skrifterna. 1832 lät Thailands kung Rama III hugga in i sten vad som var kvar av texterna vid Templet Wat Po i Bangkok, där de fortfarande finns kvar att beskåda.

Vi erbjuder

Traditionell Thaimassage

Traditionell Thaimassage

Oljemassage

Oljemassage

Fotmassage

Fotmassage

Örtmassage

Örtmassage

Ansiktsmassage

Ansiktsmassage